Ανακοινώσεις

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στον επίσημο ιστότοπο του Ιερού Ναού το Γενέθλιο της Θεοτόκου Σερρών, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ Ελλάδος.

Στόχος μας είναι μέσω αυτού να παρέχεται έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για ό,τι έχει σχέση με τον Ιερό Ναό, το πρόγραμμα των ακολουθιών, το ιστορικό του αλλά και τις δράσεις του.

Η Εκκλησία Γ.Ο.Χ Ελλάδος

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών αποτελείται από το σύνολο των κληρικών και λαϊκών, της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Ελλαδικού χώρου που δεν αποδέχθηκαν την αντικανονική και αυθαίρετη εορτολογική καινοτομία του 1924 και ξεκίνησαν τον αγώνα κατά του Οικουμενισμού, δηλαδή της διαδικασίας προοδευτικής συγχωνεύσεως της Ορθοδοξίας με τις διάφορες «ομολογίες» και θρησκείες.
Η κοινότητα αυτή των Ορθοδόξων Χριστιανών προσέλαβε ήδη από το 1925 την επωνυμία «Γνήσιοι Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί» πρός αντιδιαστολήν απο τους υιοθετήσαντες την καινοτομία «νεοημερολογίτες» κληρικούς και λαϊκούς τὴς κρατούσης Εκκλησίας στὴν Ελλάδα. Το 1935, με την επιστροφή στην γνήσια Ορθοδοξία τριών Μητροπολιτών και τις χειροτονίες των πρώτων Επισκόπων, δημιουργείται Ιερά Σύνοδος και οργανώνεται διοικητικώς η «Ἐκκλησία Γ.Ο.Χ. Ἑλλάδος».

Έκτοτε η Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος δρά καί υφίσται αὐτοτελώς, οργανωμένη σέ Μητροπόλεις, Ενορίες καί Μοναστήρια σέ σχεδόν όλη την Ελληνική Επικράτεια, αλλά καί στην διασπορά. Εξυπηρετείται από δικούς της κληρικούς οί οποίοι είναι όλοι άμισθοι καί συντηρούνται από βοηθήματα τών πιστών τούς οποίους εξυπηρετούν. Κατά καιρούς υπέστησαν διώξεις από τίς Ελληνικές Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές.